Patatesli Ve Yumurtalı Makarna

Patatesli Ve Yumurtalı Makarna
25 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Patatesli Ve Yumurtalı Makarna için

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 3 yumurta
  • 125 ml süt
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 6 yumurta
  • Patates püresi
  • Taze çekilmiş karabiber
Patatesli Ve Yumurtalı Makarna

Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın ve yumurtaları kırıp süt ve tuz ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz sert kıvamlı hamuru 3 bezeye ayırın. Bezelerin üzerini nemli bir bezle örterek 2 saat bekletin. Bezelerin üzerine hafifçe un serpip incecik açın. 12 tane 15 cm’lik yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların ortasına orta kısmı çukur olacak şekilde patates pürelerini yerleştirin. Çukurlara birer yumurta kırın. Diğer makarna hamuru parçalarını pürelerin üzerine yerleştirip kenarlarını sıkıca kapatın. Kaynar suya ekleyip haşlayın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo