Lahanalı Erişte

Lahanalı Erişte
18 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lahanalı Erişte için

Malzemeler

  • 4 su bardağı erişte
  • 1 orta boy beyaz lahananın yarısı
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Haşhaş tohumu
Lahanalı Erişte

Nasıl Yapılır

  1. Lahana yapraklarını incecik kıyın. Bir kaseye alıp tuz ve şekerle hafifçe ovalayarak harmanlayın. 30 dakika süzgeçte bekletin.
  2. Avucunuzun içinde sıkarak bir kaseye alın. 5 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin.
  3. Suyunu sıktığınız lahanayı ekleyip çok kısık ateşte 25-30 dakika süreyle karıştırarak pişirin.
  4. Erişteyi tuzlu kaynar suda haşlayıp suyunu süzün. Lahanaya ekleyip karıştırın.
  5. Bu arada erişteyi tuzlu suda haşlayın. Ardından erişteyi süzüp lahanaya katın ve karıştırın.
  6. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine haşhaş tohumu serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Uzun süre saklayabileceğiniz ev yapımı erişte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo