Kaymaklı Fasulyeli Firik Pilavı

Kaymaklı Fasulyeli Firik Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kaymaklı Fasulyeli Firik Pilavı için

Malzemeler

  • 3 su bardağı firik
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kaymak
Kaymaklı Fasulyeli Firik Pilavı

Nasıl Yapılır

Firik ve kuru fasulyeyi bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Kuru fasulyeyi bir gece önceden suda bekletin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle birlikte tencereye alıp yumuşayana kadar haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında soteleyin. Biber salçasını ilave edip 1-2 dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte kuru fasulye ve firik yumuşayana kadar pişirin. Kaymağı ekleyip 20 dakika demlenmeye bırakın. Üzerine kırmızı pul biber serpip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo