Çorti Taplaması

Çorti Taplaması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çorti Taplaması için

Malzemeler

  • 500 gr lahana turşusu
  • 1.5 litre su
  • 4 diş sarımsak
  • 3 sivri biber
  • 500 gr ince bulgur
  • 1.5~2 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Tuz

Üzeri için

  • 150 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pul biber
Çorti Taplaması

Nasıl Yapılır

Bulguru bir kaba alın. Tuz döküp harmanlayın. Üzerine sıcak su dökün ve bir kapak kapatarak yumuşayıncaya kadar bekletin. Bulgur şişince un ekleyip karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp yoğurmaya başlayın. Hamuru yumuşatmak için elinize sık sık su alarak yoğurmaya devam edin. Hamurdan parçalar kopartıp avucunuzda yuvarladıktan sonra bastırarak yassı şekil verin. Tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Lahana turşusunu tencereye alın. Üzerine su, sarımsak, doğranmış biber ekleyip orta ateşte 20 dakika pişirin. Hazırladığınız köfteleri ekleyin ve 15 dakika daha pişirin. Tereyağını eritip kırmızı pul biber ekleyin ve yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo