Peynirli Patlıcan Kayığı

Peynirli Patlıcan Kayığı
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Peynirli Patlıcan Kayığı için

Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 bostan patlıcan
  • 150 gr beyaz beynir
  • 2 çorba kaşığı krem peynir
  • 3-4 dal maydanoz
  • Yarım demet taze soğan sapı
  • Tuz
  • Karabiber
Peynirli Patlıcan Kayığı

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları 4-5 mm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. 10 dakika tuzlu suda bekletin.
  2. Yıkayıp süzgece alın. Kağıt havlu ile kurulayıp yağlanmış ızgaraya dizerek közleyin.
  3. Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisini 2 kaşık riviera zeytinyağı ile yağlayın.
  4. 2-3 taze soğan sapı ve maydanozu kıyıp derin bir kaba alın. Beyazpeynir, krem peynir ve karabiber ekleyip ezerek püre haline getirin.
  5. Düz zeminde her bir soğan sapının üzerine bir patlıcan dilimi yerleştirin.
  6. Üzerine peynirli karışımdan yayın, soğan sapıyla patlıcan dilimini fiyonk şeklinde bağlayın. Tuz serpin.
  7. Malzeme bitinceye kadar bütün dilimleri bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin.
  8. Üzerlerine galeta unu serpin. Sıcak fırında 4-5 dakika pişirip çıkarın. Ilınınca üzerlerine 2 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yeni tatlar keşfetmek için, nefis patlıcan köftesi tarifine göz atın.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo