Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı
31 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 paket Kemal Paşa tatlısı

Şerbeti için

  • 1 kg toz şeker
  • 1 litre su

Muhallebisi için

  • 5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • File Antep fıstığı
  • Çilek
Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı

Nasıl Yapılır

Şerbeti için, su ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynayan şerbete tatlıları ilave edip 25 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Muhallebisi için süt, toz şeker ve nişastayı bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Muhallebi katılaşmaya başlayınca vanilyayı ilave edin. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Şerbetini çeken Kemal Paşa tatlılarını bir kalıba dizin. Üzerlerine sıcak muhallebiyi dökün ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Üzerini file Antep fıstığı ve çilekle süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Lezzetine doyamayacağınız kemalpaşa tatlısı ve klasik muhallebi tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo