Yaban Mersinli Pasta

Yaban Mersinli Pasta
03 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yaban Mersinli Pasta için

Malzemeler

Tabanı için

  • 1.5 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gr tereyağı (eritilmiş)

Dolgusu için

  • 400 ml krema
  • 200 gr labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı pudra şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı dondurulmuş yaban mersini
  • 3 tatlı kaşığı toz jelatin
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için

  • 1 su bardağı taze yaban mersini
  • Rendelenmiş limon kabuğu
  • Nane yaprakları
  • Pudra şeker
Yaban Mersinli Pasta

Nasıl Yapılır

Dondurulmuş yaban mersinini 2 yemek kaşığı su ile birlikte tavaya alın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Blender’dan geçirerek püre haline getirin. Bisküvileri mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbının tabanına bastırarak yayın. Derin dondurucuda bekletin. Suyu küçük bir kaseye alın. Üzerine toz jelatini serpiştirip bekletin. Labne peyniri, vanilya ve pudra şekeri mikserle çırpın. Kremayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Yaban mersini püresini ekleyin. Jelatini mikrodalga fırında ya da cezveye aktararak ocakta eritin ve kremaya karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine yayın ve derin dondurucuda en az 2 saat bekletin. Üzerini taze yaban mersini, rendelenmiş limon kabuğu taze nane ve pudra şeker ile süsleyerek servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo