Portakallı Ve Çikolatalı Kedidili Pastası

Portakallı Ve Çikolatalı Kedidili Pastası
18 Eylül 2020

Ana vatanı Güney Asya toprakları olan portakal, C vitamini bakımından en zengin meyveler arasındadır. Genellikle tatlı ve içecek olarak tüketilir. İlk zamanlar eritilerek kullanılan çikolata ise; günümüzde kek, kurabiye ve pasta tariflerinin ana malzemesi olarak kullanılır. Şeker değeri yüksek olsa da, mutluluk hormonunu yükseltmesiyle bilinir. Özellikle depresyon, stres ve uykusuzluk gibi sorunların tedavisinde kullanılır. Ana malzemeler hakkında bilgi verdiğimize göre, özel günlerde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz çikolatalı ve portakallı kedidili pastası nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakallı Ve Çikolatalı Kedidili Pastası için

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 1 paket kakaolu toz puding
  • 1 paket vanilyalı toz puding
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 60 g bitter çikolata
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
Portakallı Ve Çikolatalı Kedidili Pastası

Nasıl Yapılır

  1. Kakaolu toz pudingi ve 2.5 su bardağı sütü tencereye alıp çırpın ve orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin.
  2. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alarak ılınmaya bırakın.
  3. Vanilyalı toz puding, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu ve kalan sütü karıştırıp orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin.
  4. Kedidili bisküvileri süte batırın. Üzerine çikolatalı pudingin 2/3’ünü dökün. Tekrar bir sıra ıslatılmış bisküvi dizip portakallı pudingi yayın.
  5. Üzerine kedidili bisküvileri dizip çikolatalı pudingin kalanını ekleyin ve kaşığın tersi ile düzleştirin. En üste fındıkları serpiştirip en az 2 saat buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyin.
  6. Portakallı ve çikolatalı kedidili pastasını tek başına servis etmek istemiyorsanız, aperitif olarak çarşaf böreği hazırlayarak şık bir sunum elde edebilirsiniz.

Portakallı ve Çikolatalı Kedidili Pastasının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kedidilini batıracağınız sütün soğuk olmasına özen gösterin.
  2. Kedidilinin yumuşayıp erimesi için, hazırladığınız pudingin sıcak olması gerekir.
  3. Hazır puding yerine; kakao, şeker, süt ve çikolata ile kendi pudinginizi hazırlayabilirsiniz.
  4. Dilerseniz, aroma katmak için limon kabuğu rendesi de ilave edebilirsiniz.
  5. Pastanın üst kısımlarını dilimlenmiş çilek ve böğürtlen ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Portakallı ve Çikolatalı Kedidili Pastası Kaç Kaloridir?

Portakallı ve çikolatalı kedidili pastanın bir porsiyonu, yaklaşık 360 kaloridir. Karbonhidrat ve şeker değeri yüksek olduğu için, küçük porsiyonlarla tüketilmesi gerekir.

Özel gün ve kutlamalarda sunabileceğiniz pasta tarifleri mi arıyorsunuz? Doğal meyvelerle hazırlanan çilekli pasta tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo