Meyveli Ve Çikolatalı Pasta

Meyveli Ve Çikolatalı Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Meyveli Ve Çikolatalı Pasta için

Malzemeler

Kek için

  • 50 gr eritilmiş tereyağı
  • 3 yumurta akı
  • 3 yumurta sarısı
  • 150 gr un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 80 gr toz şeker + 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 paket kakaolu krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

İç harcı için

  • 1 su bardağı orman meyveleri (frambuaz~yaban mersini~frenk üzümü)

Üzeri için

  • 1 su bardağı rendelenmiş çikolata

Süslemek için

  • Orman meyveleri
Meyveli Ve Çikolatalı Pasta

Nasıl Yapılır

Yumurta sarıları ile 75 gr toz şekeri karıştırma kabına alıp mikserle iyice çırpın. Un ve kakaoyu harmanlayıp azar azar ekleyin ve karıştırın. Tereyağını ekleyin. Kuru ve temiz kasede yumurta aklarını mikserle çırpın. 1 çay bardağı şekeri ekleyin ve katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Spatula yardımıyla diğer karışıma ekleyip çırpmadan karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin. Krem şantiyi süt ile üzerindeki tarife göre hazırlayın. Soğuyan keki 8 cm’lik pasta çemberi ile 8 parça kesin. Kekten bir parçayı çemberin tabanına yerleştirin. Üzerine bir miktar krem şanti sürüp meyveleri dizin. Tekrar krema sürüp kekten bir parça kapatın. Diğerlerini de bu şekilde hazırlayıp 1 saat buzdolabında bekletin. Pastaları çemberden çıkartıp üzerini ve kenarlarını spatula veya bıçak yardımıyla krema ile sıvayın. Rendelenmiş çikolatayı üzerine ve kenarlarına serpiştirin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Orman meyveleri ve nane yaprağıyla süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo