Kirazlı Brownie Pastacıklar

Kirazlı Brownie Pastacıklar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kirazlı Brownie Pastacıklar için

Malzemeler

Kek için

  • 56 gr bitter çikolata
  • 220 gr toz şeker
  • 170 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 170 gr un
  • 65 gr kakao
  • 1
  • 5 su bardağı çekirdeksiz kiraz

Üzeri için

  • 150 gr sütlü çikolata
  • 500 ml krema
  • Kiraz
Kirazlı Brownie Pastacıklar

Nasıl Yapılır

Çikolatayı benmari usulü eritin. Fırını 170 dereceye ayarlayın. 33 cm x 22 cm ölçülerinde fırın kabına yağlı kağıt serin. Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. Kakao, kabartma tozu, vanilya ekleyin. Un ekleyerek spatula ile karıştırın. Hamuru kalıba aktarın. Çekirdeksiz kirazları hamura batırarak dizin. Fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun. Üzeri için 1 su bardağı kremayı ayırıp kalanını mikserle çırpın. Çikolatayı eritip kremaya ekleyin. Spatula ile karıştırıp soğutun. Ayırdığınız kremayı çırpın ve düz uçlu sıkma torbasına doldurun. Tamamen soğuyan keki 8 cm’lik yuvarlak kalıp ile parçalara kesin. Üzerine çikolatalı kremayı yayın. Beyaz kremayı orta kısmına sıkın. Her parçanın üzerine birer saplı kiraz yerleştirip servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo