Karamela Pay

Karamela Pay
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karamela Pay için

Malzemeler

Hamuru için

  • 113 gr tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • 70 gr toz şeker
  • 25 gr kakao
  • 145 gr un
  • 50 gr çekilmiş fındık

Çikolata ganaj için

  • 170 gr bitter çikolata
  • 170 ml krema

Karamelli puding için

  • 175 gr toz şeker
  • 50 ml su
  • 50 ml krema
  • 100 gr esmer şeker
  • 45 gr mısır nişastası
  • 1 tutam tuz
  • 700 ml süt
  • 4 yumurta sarısı
  • 55 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 350 ml krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık
Karamela Pay

Nasıl Yapılır

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tereyağını mikserle çırpın. Tuz, vanilya, kahve, şeker, kakao, un ve fındıkları ekleyin. 20 cm’lik cam kalıbı yağlayıp hamuru yerleştirin. 18 dakika pişirin. Çikolata ganaj için çikolatayı ısıtılmış kremada eritin. Karışımın 3/4 su bardağı kadarını tart tabanına dökün. Karamelli puding için şeker ve suyu karamel olana kadar pişirin. Kremayı ekleyin. Şekerler, nişasta, tuz ve sütü bir tencerede karıştırın. Orta ateşte kaynatın. Karameli ekleyin. Yumurta sarılarını çırpın. 1 su bardağı kadar karamel karışımından ekleyin ve tekrar karamelli pudinge ilave edin. Birkaç dakika pişirin. Tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Hamur tabanın içine doldurun. 6 saat buzdolabında soğutun. Kremayı şeker ve vanilya ile birlikte iyice çırpın. Payın üzerine kremayı doldurun. Kalan ganajı ve fındıkları üzerine gezdirerek servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo