Ballı Peynirli Pasta

Ballı Peynirli Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ballı Peynirli Pasta için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı süzme çam balı
  • 1.5 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gr eritilmiş tereyağı

Dolgusu için

  • 1 çay bardağı süzme çam balı
  • 600 gr labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 150 ml krema

Süslemek için

  • İri çekilmiş Antep fıstığı
  • Limon dilimleri
Ballı Peynirli Pasta

Nasıl Yapılır

Baldan gelen lezzet. Yulaflı bisküviyi ezerek un haline getirin. Eritilmiş tereyağı ve 2 yemek kaşığı balı ekleyip karıştırın. Kelepçeli küçük kek kalıplarının tabanına yağlı kağıt serin. Bisküviyi tabanlarına kaşıkla bastırarak yayın ve buzdolabında bekletin. Labne peynirini süzüp kaseye alın. Bal, vanilya, limon suyu ve limon kabuğunu ekleyip çırpın. Kremayı ayrı bir yerde çırpın ve peynire ekleyin. Karışımı bisküvi tabanının üzerine doldurup 8 saat buzdolabında soğutun. Kenarlarını fıstık, üzerini limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo