Bademli Çikolata Pastacıkları

Bademli Çikolata Pastacıkları
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bademli Çikolata Pastacıkları için

Malzemeler

Kek için

  • 60 ml zeytinyağı
  • 2~3 yemek kaşığı bal
  • 25 gr pirinç unu
  • 15 gr kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 25 gr toz badem
  • 125 ml kaynar su
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı badem aroması
  • 20 gr bitter çikolata

Üzeri için

  • 80 gr bitter çikolata
  • 25 gr bal
  • 20 gr file badem
Bademli Çikolata Pastacıkları

Nasıl Yapılır

Kaynar suyu toz bademin üzerine ekleyip 20 dakika bekletin ve daha sonra krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Tel süzgece alıp altına suyunun süzülmesi için bir kase yerleştirin. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Hazırladığınız bademi, 20 ml badem suyunu, yumurta, badem aroması, zeytinyağı, bal, pirinç unu, kakao, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Eritilmiş çikolatayı ekleyin. Hamuru kare kek kalıbına alıp kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. 8 cm’lik çember ile keki kesin. Üzeri için, kalan badem suyuna bal ekleyip orta ateşte kaynatın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. File bademleri ekleyip birkaç saat bekletin. Keklerin üzerini çikolatalı karışım ile sıvayın. Süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo