Ahududulu Ve Çikolatalı Katlar

Ahududulu Ve Çikolatalı Katlar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ahududulu Ve Çikolatalı Katlar için

Malzemeler

  • 250 gr ahududu
  • 250 gr bitter çikolata
  • 8 kare milföy hamuru
  • 3 çorba kaşığı kıyılmış nane yaprağı
  • 1.5 su bardağı çırpılmış kremşanti
Ahududulu Ve Çikolatalı Katlar

Nasıl Yapılır

Kolayca uygulanabilen pasta tarifleri arasında üst sıralarda. Milföyleri dikdörtgenlere kesip yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine dizin. Üzerlerini çatalla delip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Kabaran milföylerin üzerlerine elinizle bastırarak inceltin ve yağlı kağıt üzerine dizin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Ilınınca milföylerin üzerini kaplayacak şekilde sürün. Çikolata ile kaplı milföyleri buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin. Nane yaprakları, kremşanti ve peyniri çırpıp buzdolabında bekletin. Çikolatalı milföylerin yarısının üzerine naneli kremayı sürüp ahududuları yerleştirin. Kalan milföylerle kapatıp üzerlerini kalan krema ve ahududularla süsleyin. Soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo