Vişneli Tava Tatlısı

Vişneli Tava Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişneli Tava Tatlısı için

Malzemeler

  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı labne peyniri
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı vişne kreması
  • 1 çay kaşığı badem esansı
  • ¾ su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı vişne

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Vişneli Tava Tatlısı

Nasıl Yapılır

Yumurta sarıları, labne peyniri, toz şeker, krema, vişne kreması ve badem esansını geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın Unu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir harç elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Harcı tereyağı ile yağladığınız döküm tavaya yayın. Çekirdeklerini çıkartıp ortadan ikiye kestiğiniz vişneleri iç kısımları yukarı bakacak şekilde harcın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 225 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo