Şeftalili Yaz Jölesi

Şeftalili Yaz Jölesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şeftalili Yaz Jölesi için

Malzemeler

  • 1 kg şeftali
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1.5 çorba kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket şeftali jölesi
  • 1 su bardağı file antep fıstığı
  • 200 gr kiraz
  • 100 gr vişne

Süslemek için

  • 1 çorba kaşığı file antep fıstığı
  • Birkaç şeftali dilimi
Şeftalili Yaz Jölesi

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok ilgi görüyor...

Şeftalileri soyup doğrayın. Robota alıp püre halinde ezin. Şeftali püresi, su, nişasta ve şekeri sos tenceresine alıp iyice karıştırın. Kısık ateşte pelte kıvamında pişirin.

Kiraz ve vişnenin saplarını koparıp yıkayın ve kurulayın. Servis bardaklarını hafif ıslatıp dibini antep fıstığı ile kaplayın. Meyvelerin üçte ikisini ilave edin. Üzerine jöleli karışımın yarısını dökün.

Kalan meyveleri ve kalan jöleli karışımı ilave edin. Buzdolabın da bir gece bekletin. Antep fıstığı ve şeftali dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo