Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13457 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4365 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2144 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4651 Tarif
Salata ve Meze
1160 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8240 Tarif
Yöresel
1938 Tarif
Popüler Tarifler
Şıhıl Mahşi
Bruschetta (İtalyan Antipasti)
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Mandalina Kremalı Tart
Mandalina Kremalı Tart
22 Ekim 2021
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Fırında Tavuk
Buzluk Kurabiyesi
Muhallebili Bisküvili Pasta
İzmir köfte
Dondurma Kurabiye
Kabak Bastı
Safran Nedir, Faydaları Nelerdir?
Ev Yapımı Doğal Detoks Tarifleri: Kilo Verdiren, Yağ Yaktıran 12 Detoks Suyu Tarifi
Artrit Ağrısına Ne İyi Gelir: 6 Doğal Bitki
Hangi Bıçak Nerede Kullanılır?
Asla Limonla Temizlememeniz Gereken 9 Yer
Isırgan Otu Nasıl Yenir?
Mandalina Kremalı Tart için
Malzemeler
Tart hamuru için
250 gr tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Mandalinalı krema
5 mandalinanın suyu
4 yumurta sarısı
2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişaşta
250 gr tereyağı
Süslemek için
200 ml krema
Mandalina Kremalı Tart
Nasıl Yapılır
Mandalinalı krema için, mandalinaların kabuklarını çok ince rendeleyin ve sularını sıkın.
Büyük bir sos tenceresine, yumurta sarılarını alın ve bir çırpıcı ile hafifçe çırpın.
Ardından tereyağı hariç diğer malzemeleri sırasıyla ekleyin. Mandalina kabuklarını da ekleyerek karıştırın.
Göz göz olmaya başlayınca içine tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra ocağı kapatın ve 2 dakika kadar daha çırparak karıştırın.
Kremayı ocaktan alıp soğutun. Tart hamuru için tereyağı, yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve pudra şekerini hamur yoğurma kabına alın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağladığınız küçük tart kalıplarının içine ince bir tabaka şeklinde yayın.
Tabanlarını çatalla delin. Kabarmaması için üzerlerine birer parça yağlı kağıt yerleştirin. Bakliyat serpin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerlerindeki malzemeleri kaldırın. 10 dakika daha pişirin.
Ilındıktan sonra üzerlerine mandalinalı kremayı paylaştırın. Çırpılmış krema ve mandalina dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Tart Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Meyveli Tatlılar
45 Dakika
Karamelize Ayva Tatlısı
Meyveli Tatlılar
70 Dakika
Tufahija
Meyveli Tatlılar
40 Dakika
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Meyveli Tatlılar
50 Dakika
Kızılcık Reçeli
Meyveli Tatlılar
35 Dakika
Kızılcık Şerbeti
Meyveli Tatlılar
50 Dakika
Şeftali Pestili
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.