Kivili Panna Cotta

Kivili Panna Cotta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kivili Panna Cotta için

Malzemeler

  • 250 ml süt
  • 250 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çubuk vanilya
  • 3 yaprak jelatin

Kivili sos için

  • 4 kivi
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Üzeri için

  • File badem
Kivili Panna Cotta

Nasıl Yapılır

Süt, krema, toz şeker ve vanilyayı bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Yaprak jelatinleri bir kaseye alın. Üzerine soğuk ekleyip çözününceye kadar bekletin. Kaynayan kremayı ocaktan alın ve çözünen jelatinleri ilave edip karıştırın. Kremalı karışımı servis kaplarına paylaştırın ve 2-3 saat buzdolabında bekletin. Kivili sos için kivilerin kabuklarını soyun. İri doğrayıp bir kaseye alın. Pudra şekerini ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Panna cottalarınızın üzerini kivili sosla ve file bademle süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo