Kayısılı Soğuk Muhallebi

Kayısılı Soğuk Muhallebi
22 Şubat 2023

Kayısı suyu ile aromalandırılan kayısılı muhallebi, beyaz çikolata ve antep fıstığı ile hazırlanır. Kısa sürede hazırlanarak çayın yanında servis edilir.

Videolu muhallebi tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısılı Soğuk Muhallebi için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı kayısı suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 20 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 5 kuru kayısı
  • Beyaz çikolata
  • File Antep fıstığı
Kayısılı Soğuk Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını tencereye alıp eritin. Kayısı suyu, nişasta ve vanilyayı ilave edip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 
  2. Tencereyi ocaktan alıp karışımı ılınana kadar karıştırın. Muhallebiyi kaselere paylaştırıp derin dondurucuda 30 dakika bekletin. 
  3. Kaseleri servis tabağına ters çevirip tatlıları aktarın. Üzerini çok küçük kesilmiş kayısı parçalarıyla süsleyin. 
  4. Eritilmiş beyaz çikolata ve file Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo