Hindistan Cevizli Tiramisu

Hindistan Cevizli Tiramisu
19 Nisan 2024

Videolu anlatımıyla kedidilli tiramisu tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hindistan Cevizli Tiramisu için

Malzemeler

Malzemeler

  • 4 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 paket şekerli vanilya
  • Yarım litre süt
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 hazır pasta tabanı
  • 4 çorba kaşığı kakao

Sos için

  • 1 çorba kaşığı granül kahve
  • 2 çorba kaşığı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı kahve likörü
Hindistan Cevizli Tiramisu

Nasıl Yapılır

  1. Un, toz şeker, vanilya ve sütü çırpıp teflon tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Önceden çırpılmış yumurtaları azar azar yedirerek ilave edin. 
  2. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocaktan alın ve labne peyniri ile rendelenmiş hindistancevizini ilave edip iyice karıştırın. Ilınmaya bırakın.
  3. Sos için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Hazır pasta tabanını servis bardağına uygun olarak dilimleyip sosla ıslatın. 
  4. Muhallebi ve kek dilimlerini servis kaselerine kat kat yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Kakao serpiştirip servis yapın. Hindistancevizli tiramisu artık hazır, afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo