Fındıklı Muz Kızartması

Fındıklı Muz Kızartması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fındıklı Muz Kızartması için

Malzemeler

  • 2 muz
  • 1 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı ince çekilmiş fındık içi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 50 gr tereyağı 
  • Taze çekilmiş karabiber
Fındıklı Muz Kızartması

Nasıl Yapılır

Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden...

Hamur yoğurma kabında elenmiş un, kabartma tozu ve fındık içini harmanlayın. Azar azar su ilave ederek sıvı bir hamur elde edin.

Muzları üç eşit parçaya kesip sırasıyla nişastaya ve sıvı hamura bulayın. Tereyağını bir tavada ısıtıp muzları kızartın. Servis tabağına alıp isteğe göre taze çekilmiş karabiber, krema yada bal ile servis yapabilirsiniz.

Dilerseniz, sos ile süsleyebileceğiniz muz kızartması tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo