Erikli Ve Hindistancevizli Pelte

Erikli Ve Hindistancevizli Pelte
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Erikli Ve Hindistancevizli Pelte için

Malzemeler

  • 1 kg kırmızı erik
  • 2 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 3 erik
  • Taze nane yaprakları
  • 1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
Erikli Ve Hindistancevizli Pelte

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Üzeri için eriklerin çekirdeklerini ayırıp küp şeklinde doğrayın.Hindistan cevizi ile karıştırıp en az iki saat bekletin.

Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayın ve tencereye alın.Üzerini örtecek kadar su ilave edip erikler yumuşayıncaya kadar pişirin.Ocaktan alıp süzgeç yardımıyla suyunu süzün.Suyundan iki bardak kadarını ayırın.

Erik suyu, su, şeker ve nişastayı tencerede karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ocaktan alıp kaselere paylaştırın.Hindistan cevizli, erikli karışım ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo