Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13459 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4365 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2144 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4652 Tarif
Salata ve Meze
1160 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8246 Tarif
Yöresel
1938 Tarif
Popüler Tarifler
Mozaik Pasta
Patlıcanlı Kiş
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Çilekli Ve Elmalı Galette
Çilekli Ve Elmalı Galette
28 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
50 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Patates Oturtma
Beşamel Soslu Patates
Krem Şantili Kurabiye
Yumurtasız kurabiye
Elmas Kurabiye
Piyano Kek
Isırgan Otu Nasıl Yenir?
Köfte Baharatı Nasıl Yapılır?
Meyhane Pilavı Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Bal Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Dünyanın En İyi Kuzu Yemekleri Açıklandı: Listede 18 Türk Yemeği Var
Çilekli Ve Elmalı Galette için
Malzemeler
Hamuru için
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı mısır unu
1 tutam tuz
115 gr tereyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
İç malzeme için
1 yeşil elma
250 gr çilek
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Kenarları için
1 yumurta akı
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı file badem
Üzeri için
Çilek dilimleri
File Antep fıstığı
Çilekli Ve Elmalı Galette
Nasıl Yapılır
Çilek ile denediğimiz nefis tariflere siz de sofranızda yer açmalısınız. Sütü ısıtın.
Limon suyunu içine ekleyip 15 dakika bekletin. Un, şeker, mısır unu ve tuzu harmanlayıp mutfak robotuna alın.
Küp doğradığınız tereyağını ekleyip ekmek kırıntısı görüntüsüne ulaşıncaya kadar karıştırın.
Limonlu süt karışımını ilave edin. Hamuru robottan alıp yuvarlayın ve streç filme sarıp 35 dakika soğutun.
Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çilekleri doğrayıp birlikte geniş bir kaseye alın.
Toz şeker, esmer şeker, vanilya ve nişastayı ekleyip iyice karıştırın.
Hamuru bezelere ayırıp yağlı kağıt arasında merdane ile açın.
Kenarlardan 4-5 cm boşluk bırakıp meyve karışımını hamurun ortasına yerleştirin. Kenarlarını üzerine kıvırarak kapatın.
Yumurta akı ve sütü karıştırıp hamurun kenarlarına sürün. Toz şeker ve file badem serpiştirerek kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkartıp 20 dakika soğuttuktan sonra üzerini çilek dilimleri ve file fıstık ile süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Tatlı Tarifleri
Elmalı Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Meyveli Tatlılar
45 Dakika
Karamelize Ayva Tatlısı
Meyveli Tatlılar
70 Dakika
Tufahija
Meyveli Tatlılar
40 Dakika
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Meyveli Tatlılar
50 Dakika
Kızılcık Reçeli
Meyveli Tatlılar
35 Dakika
Kızılcık Şerbeti
Meyveli Tatlılar
50 Dakika
Şeftali Pestili
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.