Sebzeli Ve Antep Fıstıklı Pilav

Sebzeli Ve Antep Fıstıklı Pilav
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Ve Antep Fıstıklı Pilav için

Malzemeler

  • 100 gr kabuğu soyulmuş balkabağı
  • 2 soğan
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 8 parça kurutulmuş domates
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 300 gr basmati pirinci
  • 600 ml sebze suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı muskat
  • 25 gr tereyağı
  • Tuz

Süslemek için

  • 50 gr Antep fıstığı içi
  • Nane yaprakları
Sebzeli Ve Antep Fıstıklı Pilav

Nasıl Yapılır

Balkabağını ve kurutulmuş domatesleri küçük kareler şeklinde kesin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip balkabağı gibi doğrayın. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Ayçiçek yağını tencerede ısıtıp soğan, kurutulmuş domates ve biberleri hafifçe kavurun. Balkabaklarını ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci ekleyin. 1-2 kez çevirip sebze suyu, tarçın, muskat ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başladığında tereyağını ilave edip ocağı kısın. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pilavı demlendirin. Nane yaprakları ve Antep fıstıklarını ekleyip harmanlayın. Sıcak servis yapın.


Bal kabağı:
Lifli meyveler kategorisinde yer alan balkabağı magnezyum, sodyum gibi madensel elementler açısından zengindir. Türk mutfağında yaygın olarak tatlısı yapılsa da farklı birçok tarifte de kullanılabilir.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo