Çikolata Ve Bademli Turta

Çikolata Ve Bademli Turta
24 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çikolata Ve Bademli Turta için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 4 kahve fincanı margarin
  • 1 portakal
  • 3 yumurta
  • 150 gr sade çikolata
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 kahve fincanı badem
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası

Süslemek için:

  • 1 çay bardağı ezilmiş badem
  • 50 gr çikolata
Çikolata Ve Bademli Turta

Nasıl Yapılır

  1. Portakalın kabuğunu rendeleyin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Un, pirinç unu ve 3 kahve fincanı margarini derin bir kapta karıştırın.
  2. Portakal kabuğu rendesi ve 1 yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  3. Hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açın. Tart kalıbına yerleştirip buzdolabında 30 dakika bekletin.
  4. Kalıbı buzdolabından çıkarın. Hamurun üzerine yağlı kağıt döşeyip fazla kabarmaması için nohut ya da kuru fasulye ile kaplayın.
  5. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra nohutları ve yağlı kağıdı alın. Soğumaya bırakın.
  6. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kalan kahve fincanı margarin ve 1 kahve fincanı tozşekeri derin bir kapta iyice çırpın.
  7. Çırpmaya ara vermeden mısır unu ve 2 yumurta sarısını ilave edin. Bademleri ve eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın.
  8. Tart hamurunun içine karışımı yayıp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  9. Yumurta aklarını derin bir kaba alın. Mısır nişastası ve pudra şekerini ekleyip koyulaşıncaya kadar çırpın.
  10. Soğuyan turtanın üzerine yayıp kaşığın arka yüzüyle dalgalar yapın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika daha pişirin.
  11. Üzeri kızarmaya başlayınca fırından çıkarın. File badem ve eritilmiş çikolatayla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo