Nohutlu Ve Köfteli Patlıcan

Nohutlu Ve Köfteli Patlıcan
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Nohutlu Ve Köfteli Patlıcan için

Malzemeler

  • 4 uzun ve ince patlıcan
  • 500 gr kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 çorba kaşığı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı konserve mısır tanesi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için

  • ayçiçeğiyağı
  • Tuz
Nohutlu Ve Köfteli Patlıcan

Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında, okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim...

Patlıcanların uç kısmını kesip çatalın ucuyla yer yer delin. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın.

Patlıcanları ilave edip çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün. Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesip iç kısımlarını çıkarın.

Ekmek içini ıslatıp ufalayın. Soğanları soyup rendeleyin. Kıymayı çukur bir kaba alın. Ekmek içi, soğan, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun. Köfte hamurundan misket iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Köfteleri patlıcanları kızarttığınız yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.

Domatesleri soyup rendeleyin. Domates, sıcak su ve biber salçasını bir tencereye alıp soteleyin. Nohut ve bir tutam tuzu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.

Domatesli nohudu patlıcanların içine paylaştırın. Köfte ve mısırı ilave edip sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo