Karışık Sebze Kızartması

Karışık Sebze Kızartması
30 Aralık 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Karışık Sebze Kızartması için

Malzemeler

  • 3 kabak
  • 3 havuç
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı mısır un
  • Yarım  su bardağı galeta unu

Kızartmak için

  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Karışık Sebze Kızartması

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kızartma tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Havuçları temizleyin. Kabakların uç kısımlarını kesin.  Biberleri temizleyin. Hazırladığınız sebzeleri 1 cm’lik kalın çubuklar şeklinde kesin. 

Tuzlu suyu tencerede kaynatın. Havuçları ekleyip 1-2 dakika sonra biberleri ilave edin. 2 dakika bekleyip kabakları ekleyin. Hepsini orta ateşte 2 dakika haşlayıp süzün.

Mısır unu ve galeta ununu bir kapta harmanlayın. Yumurtaları tuz ve karabiberle ayrı bir kapta çırpın. Sebzeleri önce yumurtaya  sonra galeta unlu karışıma iyice bulayın.

Yağı tavada kızdırıp sebzeleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo