Balkabağı Kızartması

Balkabağı Kızartması
24 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Balkabağı Kızartması için

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 500 gr balkabağı
  • 1 diş sarımsak
  • 500 gr yoğurt
  • Tuz

Kızartmak için

  • Zeytinyağı
Balkabağı Kızartması

Nasıl Yapılır

Sarımsağın kabuğunu soyup kıyın. Yoğurdu bir kaseye alıp kıyılmış sarımsağı ekleyin ve çırpın. Balkabağının kabuğunu keskin bir bıçakla soyun. Turuncu-etli kısımlarını bir parmak kalınlığında iri parçalar şeklinde dilimleyin. Yumurtayı yayvan bir kaba alıp çırpın. Unu da yayvan bir kaba aktarın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Balkabağı dilimlerini çırpılmış yumurtaya ve una bulayıp silkeleyin. Isıtılmış zeytinyağının bulunduğu tavaya ekleyip balkabağı parçalarını kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın. Üzerine tuz serpip sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo