Portakal Şuruplu Ters Düz Kek

Portakal Şuruplu Ters Düz Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakal Şuruplu Ters Düz Kek için

Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 2 yumurta
  • 150 g toz şeker
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 150 g kuru kayısı
  • 225 g hazır kek un
  • 190 g süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu

Şurup için

  • 220 g toz şeker
  • 80 ml portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı su
Portakal Şuruplu Ters Düz Kek

Nasıl Yapılır

İki 12’li muffin kabını yağlayın. Tereyağı, rendelenmiş portakal kabuğu ve şekeri mikserle iyice çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Un, yoğurt ve portakal suyunu ilave ederek karıştırın. Muffin kaplarının tabanına birer kuru kayısı yerleştirin. Hamuru kaplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Bu arada şurubu hazırlamak için şeker, portakal suyu ve suyu sos tenceresine alın ve kısık ateşte şeker eriyinceye kadar bekletin. 2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Kekleri fırından alıp 5 dakika beklettikten sonra kalıptan çıkartın ve kayısılı tarafı yukarıda kalacak şekilde ızgara teli üzerine dizin. Sıcak olan portakal şurubunu keklerin üzerine gezdirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo