Limonlu Ve Glazürlü Kek

Limonlu Ve Glazürlü Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limonlu Ve Glazürlü Kek için

Malzemeler

  • 60 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 180 gr un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yumurta
  • 3 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 230 gr toz şeker
  • 100 ml krema
  • 20 ml kaynar su
  • 100 gr pudra şekeri
  • Birkaç damla limon suyu
  • Tuz
Limonlu Ve Glazürlü Kek

Nasıl Yapılır

Fırını 170 dereceye ayarlayın. Baton kek kalıbına yağlı kağıt serin. Yumurta, şeker, krema, su, tuz ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserle çırpın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Tereyağını ekleyin. Hamuru kalıba aktarıp 40-50 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Pudra şekerini bir kabın içine eleyin. 20 ml kaynar su ve birkaç damla limon suyu ekleyip kaseyi sıcak su dolu tencereye yerleştirin ve 1-2 dakika sürekli karıştırın. Karışımı kekin üzerine yayın. İsteğe göre limon dilimleri ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo