Kayısı Soslu Cheesecake

Kayısı Soslu Cheesecake
02 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısı Soslu Cheesecake için

Malzemeler

Tabanı için

  • 1.5 paket yulaflı bisküvi
  • 120 g tereyağı

Dolgusu için

  • 800 g labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 paket vanilya
  • 4 adet yumurta
  • 3/4 çay bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 500 g kayısı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Kayısı Soslu Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. Bisküvileri robotta un haline getirin. Eritilmiş tereyağını ekleyip tekrar robotta karıştırın.
  2. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serip bisküviyi kalıbın tabanına bastırarak yayın ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika bekletin.
  3. Labne peyniri, nişasta, vanilya ve şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurtaları teker teker yedirerek, fazla çırpmadan ekleyin. Kremayı ekleyip mikserle biraz daha çırpın. Limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırın.
  4. Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 165 derecedeki fırında 1 saat kadar pişirin. Fırını kapatarak fırının içinde soğumaya bırakın. Oda ısısına gelince üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına kaldırın ve 1 gece bekletin.
  5. Kayısıların yarısının kabuklarını soyup mutfak robotunda püre haline getirin. Kalan kayısıları ortadan ikiye keserek püreye ekleyin ve hepsini sos tenceresine aktarın. Limon suyu, şeker, vanilya ekleyip orta ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  6. Ilık hale gelince cheesecake’in üzerine sosu dökerek servis edin.

Daha fazlası için, en lezzetli cheesecake tariflerine göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo