Kahve Şuruplu Kek

Kahve Şuruplu Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kahve Şuruplu Kek için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 155 g tereyağı
  • 100 g bitter çikolata
  • 165 g esmer şeker
  • 150 g kek unu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 50 g toz fındık

Kahve şurubu için

  • 110 g esmer şeker
  • 125 ml su
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve

Üzeri için

  • 300 ml krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
Kahve Şuruplu Kek

Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Ortası delik bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Tereyağı ve çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritip soğumaya bırakın. Un ve kakaoyu başka bir kaseye eleyin. Yumurtalar ile şekeri büyük bir kapta mikserle 8 dakika çırpın. Un karışımı, toz fındık, çikolata ve tereyağını ekleyip karıştırın. Karışımı ortası delik bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Bu arada kremayı şeker ve vanilya ile koyulaşıncaya kadar mikserle çırpın. Şurup için su, şeker ve kahveyi sos tenceresine alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar bekletin ve ocaktan alın. Keki fırından çıkartıp 5 dakika kalıbında beklettikten sonra ızgara teli üzerine ters çevirin. Sıcak kahve şurubunu sıcak kekin üzerine gezdirin ve sıcakken krema ile servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo