Bademli Ve Elmalı Kek

Bademli Ve Elmalı Kek
14 Şubat 2023

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri de çok ilgi görüyor. Elmalı kek ise zamansız, lezzetli vazgeçilmez tariflerden biridir. Daha pişerken mis gibi kokusu ile sizi kendisine hayran bırakacak kekin malzemeleri ve yapım aşamaları aşağıda. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bademli Ve Elmalı Kek için

Malzemeler

Hamur için

  • 175 gr un
  • Bir tutam tuz
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 3 yumurta sarısı
  • 60 gr tereyağı

Bademli krema için

  • 1 su bardağı file badem
  • 45 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı likör

Üzeri için

  • 3 elma
Bademli Ve Elmalı Kek

Nasıl Yapılır

  1. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. şeker, tuz ve vanilyayı ilave edip harmanlayın. 
  2. Unun ortasını havuz gibi açıp yumurta sarıları ve oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 
  3. Hamur kuru görünüyorsa biraz ılık su ilave edebilirsiniz. 
  4. Hamura top şekli verip folyo ile sıkıca sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  5. Bademli krema için, oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını bir kaba alın. 
  6. Şeker ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. 
  7. Sırasıyla bütün bir yumurtayı ve yumurta sarısını ekleyerek çırpmaya devam edin. Likörü ilave edip tekrar çırpın. 
  8. Bademleri ve unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  9. Elmaların kabuklarını soyup yarım limon ile ovun. Isıya dayanıklı fırın kabını yağlayın. 
  10. Dinlendirilmiş hamuru elinizle bastırarak yayın. 
  11. Bademli kremayı hamurun üzerine dökün. 
  12. Elmaları dilimleyip bademli kremanın yarısına kadar batırın. 
  13. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Püf Noktası
  • Elmaların kararmaması için soyduktan sonra hemen pişirin ya da limonlu su içerisinde bekletin.
  • Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  • Tarçını kek harcına da ekleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Kuru malzemeleri eleyerek ekleyebilirsiniz.
  • Elmaları dilerseniz küp küp ya da dilim dilim şeklinde hazırlayabilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo