Çikolatalı Ve Portakallı Kek

Çikolatalı Ve Portakallı Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çikolatalı Ve Portakallı Kek için

Malzemeler

  • 25 gr un
  • 15 gr kakao
  • 30 gr mısır unu
  • 1 tutam tuz
  • 5 yumurtanın akı
  • Yarım tatlı kaşığı kıvam arttırıcı
  • 115 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • 1.5 çay bardağı soğuk süt
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Çikolatalı Ve Portakallı Kek

Nasıl Yapılır

Un, tuz, mısır unu ve kakaoyu bir kaseye eleyin. Ayrı bir kasede yumurta aklarını koyu köpük kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Kıvam arttırıcıyı ekleyip tekrar çırpın. Şekeri kaşıkla azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Unlu karışımı tekrar eleyerek karışıma ekleyin ve kaşıkla söndürmeden karıştırın. Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Hamuru kaşık yardımıyla halka şeklindeki yağlayıp unladığınız kek kalıbına aktarın ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirerek soğumaya bırakın. Krem şantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Soğumuş olan kekin üzerini krem şanti ile sıvayın ve rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.

Kekleri saklama süresi 2 veya 3 gündür. Unutmayın ki kekin yağ oranının yüksekliği saklama oranını arttırır.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo