Çikolatalı Ve Nişastalı Kek

Çikolatalı Ve Nişastalı Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çikolatalı Ve Nişastalı Kek için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 100 gr eritilmiş bitter çikolata
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 25 gr kakao
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1.5 su bardağı un

Üzeri için

  • 100 ml krema
  • 130 gr bitter çikolata
  • 100 gr Frenk Üzümü
Çikolatalı Ve Nişastalı Kek

Nasıl Yapılır

Yumurtalar ve pudra şekerini çukur bir kaba alıp mikserle iyice çırpın. Üzerine sırayla ayçiçeği yağı, süt ve bitter çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş un, hamur kabartma tozu, şekerli vanilin ve kakaoyu ekleyip spatula ile karıştırın. Yağladığınız yuvarlak kek kalıbına harcı döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Kremayı ve çikolatayı benmari usulü eritip buzdolabında 20 dakika soğutun. Soğuttuğunuz kekin üzerine döküp yayın. Frenk üzümü ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, sade nişastalı kek tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo