Ayvalı Kek

Ayvalı Kek
12 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ayvalı Kek için

Malzemeler

  • 3 orta boy ayva

Üzeri için

  • 2/3 su bardağı esmer şeker
  • 100 gr tereyağı

Kek için

  • 2/3 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya
Ayvalı Kek

Nasıl Yapılır

Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Elma dilimi şeklinde dilimleyin. Yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Yumurta sarısını, toz şeker ve limon suyu ile iyice çırpın. Üzerine elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Yumurta akını kar beyazı oluncaya kadar çırpın. Yumurta sarılı karışıma spatula ile yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Kenarlarına margarin sürün. Tereyağlı şekeri aktarın. Soğumaya bırakın. Üzerine ayva dilimlerini dizin. Hazırladığınız kek malzemesini üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra ters çevirin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo