Anakız Pilavı (Kastamonu)

Anakız Pilavı (Kastamonu)
28 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Anakız Pilavı (Kastamonu) için

Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 5 su bardağı su
  • 2 su bardağı başakbaşı bulgur
  • 1 soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 90 gr tereyağı
Anakız Pilavı (Kastamonu)

Nasıl Yapılır

Mercimekleri yıkayıp süzün. Tencereye alıp 5 su bardağı suyla tam pişmeyecek şekilde haşlayın. Tencereyi ocaktan alın. 50 gr tereyağını tavada eritin. Kıyılmış soğanı ekleyip birkaç dakika kavurun. Kavrulmuş soğan, tuz ve başakbaşı bulgurunu mercimeğe ekleyin. Tuzla tatlandırın. Suyu kaynayana kadar hızlı ateşte kaynadıktan sonara ocağı kısarak kısık ateşte pilavı pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo