Tuzlu Yufka Cipsleri

Tuzlu Yufka Cipsleri
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tuzlu Yufka Cipsleri için

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 3 yemek kaşığı zeytin ezmesi
  • 100 gr lor peyniri
  • 3 dal maydanoz
  • 3 dal dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Zeytinyağı
Tuzlu Yufka Cipsleri

Nasıl Yapılır

Kıyılmış maydanoz, dereotu, kırmızı pul biber ve lor peynirini bir kasede karıştırın. Bir yufkayı mutfak tezgahına yayın. Üzerine lor peynirli harcı yayıp üzerine diğer yufkayı kapatın. Elinizle hafifçe bastırarak inceltin. Yufkaların üzerine fırçayla zeytinyağı sürün. Yufkayı keskin bir bıçakla üçgenler şeklinde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer iki yufkanın arasına zeytin ezmesi sürüp aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz acukalı yufka cipslerine de göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo