Tuzlu Anne Hurması

Tuzlu Anne Hurması
14 Aralık 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Tuzlu Anne Hurması için

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
Tuzlu Anne Hurması

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtayı bir karıştırma kabına kırın. Yoğurt, zeytinyağı, tuz ve karbonatı ekleyin. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edinceye kadar azar azar un ilave edin. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 20 dakika dinlendirin.
  2. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp rendeye bastırarak hurma şekli verin.
  3. Hurmaları geniş bir tavada çok kızgın olmayan ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo