Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek
13 Mayıs 2024

Tadı damağınızda kalacak ve her lokmayı keyifle çay eşliğinde tüketebileceğiniz haşhaşlı çörekler fırından çıkar çıkmaz mis gibi kokusuyla iştah açar. Kokusu buralara kadar geldi, hemen malzemeleri alıp yapımına başlayalım.

Tatlı hamur işi tariflerine göz atabilirsiniz.

1 porsiyon haşhaşlı çörek kaç kalori?

1 porsiton haşhaşlı çörek 400 kalori

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Haşhaşlı Çörek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

İç harcı için;

  • 250 gr haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam ya da çörekotu
Haşhaşlı Çörek

Nasıl Yapılır

  1. Sütü ve sıvı yağı bir kaba alın. Üzerine şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın.
  2. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine streç film veya nemli bir bez örtüp 1 saat kadar dinlendirin.
  3. Karışım iki misli kabarınca tekrar yoğurun.
  4.  Hamuru oklavayla 4-5 mm kalınlığında açıp üzerine haşhaş ezmesini sürüp şeker serpin ve rulo şeklinde sarın.
  5.  Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
  6.  İki parmak kalınlığında dilimlere ayırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 
  7. 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. 
  8. Fırından çıkan haşhaşlı çörekler servise hazır, soğumadan ılık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Servis Önerisi

Dilerseniz haşhaşlı çöreklerin üzerine bal veya pekmez sürerek servis edebilirsiniz.

Haşhaşlı çöreklerin içine ceviz ilave edip pişirebilirisiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo