Tahinli Tart

Tahinli Tart
22 Ekim 2020

Kahvaltı sofralarına çok yakışan tahin ile nefis bir tart hazırlamaya ne dersiniz? Yalnızca 40 dakika da hazırlanan tahinli tart tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tahinli Tart için

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

İç harcı için

  • 1 su bardağı ufalanmış ceviz
  • 1 su bardağı susam
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tahin
Tahinli Tart

Nasıl Yapılır

  1. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve pudra şekerini hamur yoğurma kabına alın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip ilave edin.
  2. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yağlanmış tart kalıbına elinizle hafifçe bastırarak yayın. Çatalla birkaç yerinden delin.
  3. Üzerine yağlı kağıt serin ve hamurun kabarmaması için üzerine kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra yağlı kağıdı çıkarıp 5 dakika daha pişirin.
  4. Ceviz, tahin, şeker ve susamı karıştırıp tart hamurlarının üzerine paylaştırın. Kalıpları tekrar fırına yerleştirip 10-15 dakika daha pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo