Salamlı, Patatesli Ve Peynirli Tart

Salamlı, Patatesli Ve Peynirli Tart
18 Eylül 2020

Salam, peynir ve patatesin uyumunu bilmeyen yoktur. Hamur işi tariflerinde sık sık yer verilen bu üçlüyü, bu kez tart yapımında kullandık ve leziz bir tat ortaya çıkarttık. Hazırladığınız tartı, mantar dilimleri, zeytin ve mısır ile süsleyebilirsiniz. Hazırsanız, öğle yemeklerinde sunulan salamlı, patatesli ve peynirli tart tarifine başlayabiliriz.

Sebze sevenler için alternatif olarak sunulan havuç ve kabaklı tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Salamlı, Patatesli Ve Peynirli Tart için

Malzemeler

Tart hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 150 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 200 gr beyaz peynir
  • 2 orta boy patates
  • 100 gr hindi salam
  • 3~5 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Salamlı, Patatesli Ve Peynirli Tart

Nasıl Yapılır

Un, yumurta sarısı, tereyağı, tuz ve suyu büyük bir cam kaseye alın. Malzemeleri karıştırıp hızlı hareketlerle yoğurun. Streç folyoya sarıp 45 dakika buzdolabında dinlendirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Patatesleri haşlayıp ezin. Salamları küçük parçalar şeklinde doğrayın ve peynirle karıştırıp patatese ekleyin. Dereotunu da kıyıp karışıma ilave edin. Dinlenmiş hamuru 25 cm büyüklüğünde ince açın ve içi yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Üzerine hazırlamış olduğunuz patatesli harcı yayın ve üzerine zeytinyağı sürüp sıcak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Hindi salam yerine daha güçlü bir lezzeti tercih etmek isterseniz size kurutulmuş eti önerebiliriz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo