Mantarlı Ve Renkli Biberli Tart

Mantarlı Ve Renkli Biberli Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Ve Renkli Biberli Tart için

Malzemeler

Tart hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 150 gr soğuk tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • Tuz

İç harcı için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 200 gr mantar
  • 1 çarliston biber
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 kahve fincanı haşlanmış tane mısır
  • Tuz
  • Karabiber
Mantarlı Ve Renkli Biberli Tart

Nasıl Yapılır

Tart hamuru için, unu hamur yoğurma kabına alın. Tereyağını küçük küpler şeklinde kesin. Una, tereyağı, yumurta sarısı, soğuk su ve tuzu ekleyip hızlı hareketlerle yoğurun. Hamuru yağlı kağıt ve streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Tartın iç harcı için, soğanın kabuğunu soyup jülyen doğrayın. Biberleri temizleyip ince, uzun parçalar şeklinde kesin. Mantarları temizleyip ince dilimleyin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Sebzeleri ekleyip diri kalacak şekilde soteleyin. Mısır, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın. Fırını 180 derecede ısıtın. Hamuru 27 cm çapında açıp içi yağlanmış 23 cm çapındaki tart kalıbına elinizle hafifçe bastırarak yayın. Kenarlardaki fazla hamuru bıçakla kesin. Tart hamurunu çatal ucuyla birkaç yerinden delin. İç harcı tart hamurunun üzerine yayın. Tart hamurunu sıcak fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo