Karpuzlu Krokan Tart

Karpuzlu Krokan Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karpuzlu Krokan Tart için

Malzemeler

  • 80 gr margarin
  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 200 gr çikolata
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 salkım üzüm
  • toz şeker
Karpuzlu Krokan Tart

Nasıl Yapılır

80 gr margarini tavada eritip ılınmaya bırakın. 1 paket pötibör bisküviyi robotta ezip bir kaseye alın ve margarini ilave edip karıştırın. Alçak kenarlı fırın kabını yağlı kağıtla kaplayıp hazırladığınız bisküvili karışımı aktarın. Kaşığın tersi ile düzelterek kalıbın her tarafına eşit olarak yayın. Katılaşıncaya kadar buzlukta bekletin. 200 gr çikolatayı kırıp 1.5 çay bardağı süte ilave edin. Benmari usulü eritip ılınmaya bırakın. Bir yumurta akını kar gibi oluncaya kadar mikserle çırpın. 1 salkım üzümü önce yumurta akına sonra toz şekere bulayıp bir kenarda bekletin. Tartı buzluktan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine ılık çikolatayı yayıp tekrar buzluğa alın. Katılaşınca dolaptan çıkarıp dondurma kaşığı veya top şeklinde bıçakla soğuk karpuzdan parçalar kesin. Üzümlerle birlikte tartın üzerine yerleştirin. Dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo