Kabaklı Ve Dereotlu Tartölet

Kabaklı Ve Dereotlu Tartölet
18 Eylül 2020

Kabak ve dereotunun muhteşem lezzetini tatmaya hazır mısınız? Küçük porsiyonlar halinde sunulan tartöletler, Avrupa'nın en meşhur atıştırmalıkları arasında yer alır. Özellikle çay saatlerinde sunulan bu besin, vejetaryen menülerine de uygundur. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, ortalama 1 saatte sofralardaki yerini alan kabaklı ve dereotlu tartölet tarifine geçebiliriz.

Bol malzemesi ve lezzetiyle yemeğe doyamayacağınız sebzeli tart tarifine de göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kabaklı Ve Dereotlu Tartölet için

Malzemeler

Hamuru için

  • 200 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 büyük kabak
  • 1 soğan
  • 100 gr beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Kabaklı Ve Dereotlu Tartölet

Nasıl Yapılır

Geniş bir kapta tereyağı, yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu iyice karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamura un serpin. Ufak tart kalıplarını yağlayın ve hamuru paylaştırıp yerleştirin. Kabağı rendeleyin. Peyniri ezin. Soğan ve dereotunu ince doğrayın. 2 yumurta, tuz ve karabiber ilave edilip karıştırın. Bu karışımı hamurların üzerine yayın. En son zeytinyağını gezdirip önceden 170 dereceye ayarlanmış fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo