Hindistan Cevizli Ve Kremalı Pay

Hindistan Cevizli Ve Kremalı Pay
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 22 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hindistan Cevizli Ve Kremalı Pay için

Malzemeler

  • 200 gr Hindistan cevizi
  • 115 gr pudra şeker
  • 60 gr mısır unu
  • 1 tutam tuz
  • 600 ml süt
  • 50 ml krema
  • 2 yumurta sarısı
  • 25 gr tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı vanilya

Hamuru için

  • 250 gram margarin
  • 2 yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Hindistan Cevizli Ve Kremalı Pay

Nasıl Yapılır

Çay davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Margarini eritin. Şeker ve süt ilave edip mikserle karıştırın. Yumurtaları ekleyin. Unu ve karbonatı harmanlayıp azar azar ilave edin. 28 cm çapında (ters çevrildiğinde ortası çukur olan ) tart kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartın.

Şeker, mısır unu ve tuzu bir tencereye alın. Süt, krema ve yumurta sarılarını başka bir kapta çırpıp mısır unlu karışıma ekleyip iyice karıştırın. Karışımı kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tereyağı, vanilya ve 175 gr hindistan cevizini ekleyip pişirmeye devam edin. Karışımı pişirdiğiniz hamurun üzerine yayın. Soğuyunca kalan hindistan cevizlerini üzerine serpin. Meyvelerle süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo