Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13498 Tarif
Çocuk
365 Tarif
Çorba
1176 Tarif
Diyet
4371 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2176 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1383 Tarif
Pratik Yemek
4687 Tarif
Salata ve Meze
1173 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8296 Tarif
Yöresel
1942 Tarif
Popüler Tarifler
Kadayıf Dolması
Karalahana Sarması
Anasayfa
Tarifler
Tart Tarifleri
Çikolata Ve Bademli Turta
Çikolata Ve Bademli Turta
24 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Fakir Pastası
Glütensiz Tuzlu Kek
Starbucks Keki
Sfogliatella
Bebek Muhallebisi
Zelnik
Mardin'de Ne Yenir, Nerede Yenir: En İyi 10 Restoran
Yüz Bakımında Kullanılan 6 Doğal Malzeme
Gül Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Dünyanın En İyi Köfteleri Açıklandı: Listede Türk Mutfağından 10 Köfte Var!
Kahvenin Serüveni
Şef Elif Edes'ten 6 Patlıcanlı Tarif
Çikolata Ve Bademli Turta için
Malzemeler
1.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
4 kahve fincanı margarin
1 portakal
3 yumurta
150 gr sade çikolata
1 kahve fincanı toz şeker
2 çorba kaşığı mısır unu
1 kahve fincanı badem
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Süslemek için:
1 çay bardağı ezilmiş badem
50 gr çikolata
Çikolata Ve Bademli Turta
Nasıl Yapılır
Portakalın kabuğunu rendeleyin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Un, pirinç unu ve 3 kahve fincanı margarini derin bir kapta karıştırın.
Portakal kabuğu rendesi ve 1 yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
Hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açın. Tart kalıbına yerleştirip buzdolabında 30 dakika bekletin.
Kalıbı buzdolabından çıkarın. Hamurun üzerine yağlı kağıt döşeyip fazla kabarmaması için nohut ya da kuru fasulye ile kaplayın.
Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra nohutları ve yağlı kağıdı alın. Soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari usulü eritin. Kalan kahve fincanı margarin ve 1 kahve fincanı tozşekeri derin bir kapta iyice çırpın.
Çırpmaya ara vermeden mısır unu ve 2 yumurta sarısını ilave edin. Bademleri ve eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın.
Tart hamurunun içine karışımı yayıp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Yumurta aklarını derin bir kaba alın. Mısır nişastası ve pudra şekerini ekleyip koyulaşıncaya kadar çırpın.
Soğuyan turtanın üzerine yayıp kaşığın arka yüzüyle dalgalar yapın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika daha pişirin.
Üzeri kızarmaya başlayınca fırından çıkarın. File badem ve eritilmiş çikolatayla süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Tart Tarifleri
Çikolatalı Tatlı Tarifleri
Kuruyemişli Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tart Tarifleri
50 Dakika
Çilekli Ve Böğürtlenli Galette
Tart Tarifleri
90 Dakika
Portakal Dolgulu Mini Tartoletler
Tart Tarifleri
75 Dakika
Kestane Kremalı Elmalı Tart
Tart Tarifleri
65 Dakika
Balkabaklı Mini Tart
Tart Tarifleri
110 Dakika
Armutlu Cevizli Cheesecake Tart
Tart Tarifleri
55 Dakika
Cevizli Şekerlemeli Çikolatalı Tart
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.