Ballı Çıtırlı Çikolatalı Tart

Ballı Çıtırlı Çikolatalı Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ballı Çıtırlı Çikolatalı Tart için

Malzemeler

  • 8 baklavalık yufka
  • Tereyağı (eritilmiş)

İç harcı için

  • 300 gr bitter çikolata
  • 300 ml krema
  • 3 yumurta

Ballı çıtırlar için

  • 4 yemek kaşığı bal
  • 200 gr toz şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
Ballı Çıtırlı Çikolatalı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Büyük bir parça yağlı kağıdı tezgah üzerine yayıp tereyağı sürün. Bal ve şekeri derin bir tencereye alın. Orta ateşte karamelize olana kadar pişirin. Karbonatı ekleyip tahta kaşıkla hızlı hareketlerle karıştırın.
  2. Hazırladığınız karameli hiç bekletmeden yağlanmış yağlı kağıdın üzerine dökün. Kaşığın tersiyle üzerini düzleyerek kağıdın üzerine yayın.
  3. Katılaşana kadar bekletin. Baklavalık yufkaların arasına hafifçe tereyağı sürerek ve kenarları dışarı taşacak şekilde 23 cm’lik kelepçeli bir kalıba dizin.
  4. Taşan kenarları bıçakla kesin. İç harcı için, çikolatayı küçük parçalar şeklinde kırıp benmari usulü eritin. Kremayı başka bir tencereye alıp hafif ısıtın.
  5. Tencereyi ocaktan alın. Yumurtaları cam kasede mikserle çırpın. Kremayı çırparak yumurtaları ekleyin. Kremalı karışımı ılınmış çikolataya ekleyip karıştırın.
  6. Hazırladığınız çikolatalı harcı kalıba doldurun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Ballı çıtırı iri parçalar şeklinde kırın. Tartı fırından aldıktan sonra ılınana kadar bekletin. Kalıptan çıkarıp üzerini ballı çıtırlarla süsleyip servis yapın.

Daha hafif bir tat için, çikolatalı tart tarifine göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo