Badem Kremalı Ve Ananaslı Tart

Badem Kremalı Ve Ananaslı Tart
18 Eylül 2020

Tropikal bir meyve olan ananas, sindirimi düzenleyen besinlerden biridir. Vitamin bakımından zengin olan bu meyve, sade veya tatlı tariflerinde kullanılır. Aynı zamanda mide rahatsızlıklarının giderilmesi için çay olarak da tüketilebilir. Faydaları saymakla bitmeyen ananası, badem kreması ile buluşturduk ve sizler için nefis bir tart hazırladık. Gelin, badem kremalı ve ananaslı tart nasıl yapılır birlikte görelim.

Vegan menülerine uygun olarak hazırlanan kakaolu hurmalı vegan tart tarifine de mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Badem Kremalı Ve Ananaslı Tart için

Malzemeler

  • 220 gr un
  • 120 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker

Badem kreması için

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı badem unu
  • 75 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu

Üzeri için

  • 1 ananas
  • 9 böğürtlen
Badem Kremalı Ve Ananaslı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için gerekli olan malzemeleri çukur bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  2. Badem kreması için gerekli olan malzemeleri derin bir kapta mikser yardımıyla çırpın. Tart hamurunu tezgaha alıp üzerine un serpin.
  3. Merdane yardımıyla dikdörtgen veya kare kalıp büyüklüğüne göre açın. Yağladığınız kalıba hamuru yerleştirin.
  4. Üzerine badem kremasını döküp yayın. Ananası dilimleyin ve kremanın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  5. Fırından almaya yakın ananasların ortasına böğürtlenleri ekleyip tekrar fırına verin ve 2-3 dakika daha pişirip fırından alın. Dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Yeni tatlar denemek için, ananaslı tart tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo