Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça
20 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Pamuk Poğaça için

Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
Pamuk Poğaça

Nasıl Yapılır

Ilık süte mayayı ekleyip karıştırarak eritin. Ayçiçek yağı, şeker, tuz, ılık su ve aldığı kadar unu ekleyip yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Elinizle çay tabağı büyüklüğünde açtığınız hamurların içine dilediğiniz iç malzemeyi paylaştırıp kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmaları için bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık servis yapın. 

Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori değerine sahip olan peynirli poğaça ya da mayasız poğaça tarifini de deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo